story.hr

BEAUTY KOLUMNA: Što su skinboosteri i zašto svi pričaju o njima?

O jednom od najpopularnijih tretmana današnjice govori Sandra Kovačević, spec. ginekologije i opstetricije i ekspertica za neinvazivnu estetsku medicine iz Poliklinike Sara

Genetika i vrijeme koje prolazi dovode do atrofije kože, gubitka elastičnosti i usporavanja metabolizma. Znakovi tog tzv. kronološkog starenja su sitne bore, tanka i prozirna koža, gubitak potkožnog masnog tkiva i koštane strukture lica, suhoća kože, nemogućnost žlijezda znojnica da dovoljno hlade kožu, gubitak kose i pojava neželjene dlakavosti.
Ekstrinzično starenje uzrokovano je utjecajem vanjskih čimbenika kao što su dugotrajno i ponavljano izlaganje UV zrakama, tzv. fotostarenje kože koje se ispoljava pojavom bora, crvenila, suhoće, gubitka elastičnosti, vidljivih kapilara i pigmentacija, te povećava pojavu dobroćudnih i zloćudnih novotvorina kože.
Razvojem metoda neinvazivne estetske medicine u današnje vrijeme uspješno se usporava proces starenja kože.
Nemali broj žena ne želi s godinama raditi značajne preinake u strukturi i poziciji dijelova lica, no smeta im sivkasti ton umorne, beživotne i dehidrirane kože i nedostatak sjaja. Za njih su skinboosteri koji će revitalizirati kožu i vratiti joj mladenački sjaj.

Tim Poliklinike Sara s velikim entuzijazmom i strašću brine o zdravlju i ljepoti žena: mr.sc. Sandra Kovačević, spec. ginekologije i opstetricije i ekspert za neinvazivnu estetsku medicinu i Mia Musulin, asistentica

Što su skinboosteri?

To su proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu, kao i dermalni fileri, no ona je u njima rjeđe i mnogo manje viskozne teksture, zbog čega rezultat neće biti preoblikovanje lica ili promjena fizionomije, već dubinska hidratacija kože kakvu je nemoguće postići niti jednom kremom.
S obzirom na to da se s godinama naša koža stanjuje, količina kolagena, elastina i vlastite hijaluronske kiseline također je značajno manja. Ako vam se koža na licu, vratu, dekolteu ili rukama odjednom namreškala i izgubila svježinu, radi se o gubitku zaliha hijalurona koji se u pravilu naglo ubrzava nakon 40-e.

Kako djeluju?

Skinbooster na kožu djeluje „iznutra“ – apliciranjem hijaluronske kiseline u srednje i dublje slojeve kože stanicama se osigurava hidratacija koja im je nužno potrebna za prevenciju starenja i poticanje proizvodnje novog kolagena i elastina.
Neumreženi hijaluron u skinboosterima ima dvostruki učinak – odmah nakon aplikacije smanjuju se sitne površinske borice i zaglađuje ten, a njegovo prisustvo u međustaničnom prostoru osigurat će rejuvenacijski učinak još mjesecima nakon tretmana.
Neumrežena hijaluronska kiselina savršeno se integrira u tkivo, jer je riječ o komponenti koja se prirodno nalazi u međustaničnom prostoru, tako da ju tijelo prepoznaje kao „vlastitu“ i omogućava joj potpunu integraciju. Svaka će molekula hijalurona na sebe vezati iznimno velike količine vode – i do 1000 puta vlastite težine, što dovodi do efekta napetosti, zaglađenosti i punoće kože, te potpuno prirodnog izgleda.
Uz vizualno pomlađivanje, dolazi i do dubinskog poboljšanja kvalitete kože, te jačanja njene prirodne otpornosti koja s godinama nestaje, a ujedno dolazi i do smanjivanja tvrdokornih ožiljaka od akni.

Gdje se sve mogu aplicirati?

Osim na licu, ovaj tretman pruža izvrsne rezultate i na drugim dijelovima tijela, a najčešće se koristi za uklanjanje sitnih bora i namreškane kože na dekolteu i rukama. Upravo su naborane ruke jedan od najčešćih problema na tijelu s kojima se žene susreću u 40-ima i 50-ima, a tvrdnja da ruke uvijek odaju godine, ne mora biti istinita – nadoknada hijalurona u dubljim slojevima kože trenutno će postići zaglađivanje kože, smanjenje bore i vidno mlađi izgled.

Kome se preporuča?

Skinbooster tretman za lice namijenjen je svima: ženama i muškarcima bez obzira na tip kože i dob, a osobito se preporučuje nakon 28. godine života kada koža počinje gubiti kolagen i elastin, te postaje siva i bez sjaja.

 

AKCIJE U PRIPREMI!