Ginekološki pregled

Ginekologija

Redoviti ginekološki pregledi važan su dio očuvanja zdravlja žena. Prevencija i pravovremena dijagnostika temelj su adekvatnoj terapiji i smanjenju morbiditeta od tzv. ženskih bolesti.
Sadržaj

Što je ginekolološki pregled?

Palpatorni pregled i pregled u spekulima kojim se utvrđuje zdravstveno stanje i prevencija bolesti reproduktivnih organa žene.

Kada se treba napraviti prvi ginekološki pregled?

Svakako planirati prije prvog spolnog odnosa radi dobivanja informacija o svom zdravlju, te uputa o odgovarajućoj kontracepciji i prevenciji spolno-prenosivih bolesti.  Potreba za ranijim pregledom obično se javlja zbog izostanka prve mjesečnice do 16. godine života, neredovite ili jako obilne mjesečnice, ali i zbog bolova ili nekih drugih tegoba koje navede pacijentica. Prvi pravi ginekološki pregled savjetuje se obaviti ne kasnije od 21. godine života, bez obzira je li mlada djevojka do tada imala spolni odnos ili ne.

Što se pregledava?

Prvo se promotri vanjsko spolovilo, a zatim se, uz pomoć spekula izvrši pregled rodnice i vrata maternice, analizira se iscjedak,  te se uzima uzorak za PAPA-test. Nakon toga slijedi bimanualni pregled koji će ginekologu dati uvid o smještaju, obliku, veličini i bolnoj osjetljivosti maternice i jajnika.

Pogledajte i naše ostale usluge

Termokauterizacija

PRP

Alluzience

Postavljanje spirale

Rezervirajte svoj termin

AKCIJE U PRIPREMI!