story.hr

MALI VODIČ KROZ LJEPOTU: Estetski tretmani i ljeto

Stiglo nam je ljeto, s njim godišnji odmor, sunce, more, putovanja, ili naprosto slobodno vrijeme za sebe. Beauty rutina ni tada ne prestaje! Sandra Kovačević – spec. ginekologije i opstetricije i ekspert za neinvazivnu estetsku medicine iz Poliklinika Sara – napravila nam je popis zahvata koje možemo raditi i po ljeti

Poliklinika Sara RG 9

MEZOTERAPIJA

1.Mezoterapijom se hidratizira koža, povećava stvaranje kolagena i fibroznog tkiva,regeneriraju se stanice i povećava njena otpornost na utjecaj sunca. Jedan tretman nije dovoljan, jer ona ima kumulativni učinak. U prosjeku se rade 3 tretmana u razmacima od 2 do 4 tjedna, zatim tretman održavanja za 2 do 4 mjeseca.Prikladna je za svaku dob, za žene i muškarce. Važno je napomenuti da je obavezno nakon tretmana korištenje krema sa zaštitnim faktorom.

HIJALURONSKI FILERI

2.Fileri za lice mogu biti idealan tretman za poboljšanje vašeg izgleda tijekom ljeta.
Kada se pravilno ubrizgaju, lice izgleda mlađe, budnije, manje umorno i pomlađeno. Budući da praktički nema potrebe za njegom nakon tretmana, a rezultati punjenja hijaluronskom kiselinom vidljivi su odmah, ovi tretmani su idealni u ljetno vrijeme. Sam tretman traje cca 15 minuta, nuspojave se povlače za nekoliko sati ili dana kada se ne trebate izlagati direktnom suncu, a nakon toga sve možete normalno raditi. Učinci traju u prosjeku između šest mjeseci i dvije godine ovisno o regiji i vrsti filera.

BOTOX

3.Botox je neinvazivan i vrlo siguran tretman koji se koristi za tretiranje bora privremenom blokadom, tj. “uspavljivanjem ” mišića. Sama aplikacija izvodi se bez prethodne anestezije i gotovo je bezbolna. Nakon aplikacije preporučuje je seizbjegavati tjelovježbu 24 sata nakon tretmana, isto kao i masaže lica kako se ubrizgani botox ne bi pomaknuo na druge mišiće. Maksimalna učinkovitost vidi se između sedmog i 10/14 dana.

Poliklinika Sara RG 33

Tim Poliklinike Sara s velikim entuzijazmom i strašću brine o zdravlju i ljepoti žena: mr.sc. Sandra Kovačević, spec. ginekologije i opstetricije i ekspert za neinvazivnu estetsku medicinu i Mia Musulin, asistentica

PRP tretman

4. PRP tretman ili popularno Vampirski tretman pruža dubinsku regeneraciju i revitalizaciju kože. U ovom se tretmanu za pomlađivanje kože koristi krv, odnosno dio krvi obogaćen faktorima rasta i matičnim stanicama.Nakon vađenja krvi i centrifugiranja, aplicira se u kožu tankim iglicama, te prirodno pomlađuje kožu.
Ovom terapijom osvježava se koža i briše umoran izgled lica, a koža poprima prirodno blistav izgled.Postupak se može primjenjivati na rukama, vratu, dekolteu i tjemenu.Preporuča se tri tretmana u razmaku od mjesec dana.Nakon tretmana obavezno je koristiti kreme sa zaštitnim faktorom.

SKINBOOSTERI

5.Bilo da vam predstoji veliki događaj, poput vjenčanja, ili jednostavno želite imati prekrasnu, blistavu kožu, Profhilo je ono što vam treba. Jedinstven je u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između, ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdravi i sjajan izgled kože cijelog lica ili vrata (ovisno o regiji koja se tretira).
Za sve tretmane je bitno da nekoliko dana ne idete na direktno sunce i da koristite kreme sa zaštitnim faktorom 50, što se zapravo uvijek i preporuča kod izloženosti suncu.

AKCIJE U PRIPREMI!