ESTETICA.hr

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE: POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

„Biti zdrava i lijepa nije garancija za sreću, ali je svakako dobar put prema njoj“, moto je zagrebačke Poliklinike Sara. Ta je ustanova otvorena u prosincu 2019. kao spoj dviju djelatnosti koje njezina osnivačica i vlasnica mr. sc. Sandra Kovačević, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, s velikim entuzijazmom godinama stručno nadograđuje.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

A dugogodišnje iskustvo i praksa u ginekologiji te u neinvazivnoj estetskoj medicini pokazali su se kao savršena kombinacija brige za zdravlje i ljepotu. U prostoru osmišljenom kao centar za žene stručni se tim brine za zdravlje i izgled, a ondje se održavaju i predavanja, radionice i prezentacije svega što suvremena žena treba, želi i zaslužuje.

Oblikovanje usana kao poseban izazov

Vrsna ginekologinja dr. Sandra Kovačević na sve moguće načine znanje nastoji približiti svojim pacijenticama – pa tako i pišući za magazine Vaše zdravlje, Doktor u kući te na internetskim portalima – a autorica je i suautorica više stručnih i znanstvenih radova te  članica nekoliko stručnih društava pri Hrvatskoj liječničkoj komori.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

Premda se svemu što radi posvećuje s mnogo strasti, u jednom području estetskih korekcija posebno uživa – pa su i rezultati iznimni! Riječ je o povećanju usnica, na koje se žene rado odlučuju neovisno o dobi. Kao prvo, jer su usne jedan od najsenzualnijih i najuočljivijih ženskih atributa. Premda svatko ima svoju verziju idealnih, većina sanja o punim, sočnim i prirodno lijepim… Hrvatice, naime, većinomne vole „duck face“ ni pretjerani volumen.

I sama hidracija naglašava ljepotu usana

A s tim se slaže i dr. Sandra Kovačević. „Povećanje i oblikovanje usnica jedan je od najtraženijih postupaka neinvazivne estetske medicine, i bitno pridonosi mladolikom izgledu. Ako i niste pobornik povećanja volumena, samo hidriranje naglasit će njihovu ljepotu i održati izgled svježijim“, otkrila nam je ova stručnjakinja naglašavajući da se u Poliklinici Sara koriste metode kojima se postiže prirodan izgled uz korigiranje blage asimetrije, definiranje rubova i dodavanje volumena.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

„Najljepše oblike dobivamo kada se držimo prirodnih postavki s korekcijama asimetrija po onom što već imamo“, zaključuje dr. Sandra Kovačević, čiji način rada obožavaju poklonice prirodnih, ali opet naglašeno senzualnih usana. Mogu li se one postići odmah nakon prve aplikacije filera? „Refresh usnica preporučujemo nakon pola godine jer nekoliko aplikacija u kraćem roku osigurava stabilnost oblika i volumena.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

Nakon toga, usnice se mogu održavati jednom u 12 ili 18 mjeseci“, govori dr. Sandra Kovačević, otkrivajući da aplikacija hijalurona potencira stvaranje vlastitog kolagena i elastina pa se nerijetko događa da nadopune dugo ne budu potrebne. A može li se išta postići sa samo jednim ml filera? Apsolutno, smatra naša sugovornica.  S tom količinom hijalurona naglašava se ljepota usana poštujući njihov prirodni oblik, uz lagano dodavanje volumena.

Boost ljepote i zdravlja

Premda su izrazito važan faktor cjelokupnog izgleda, usnama nerijetko posvećujemo premalo pozornosti, posebice tijekom hladnoće, kada zbog ekstremnih vremenskih prilika često ispucaju, a stvore se čak i ranice…. Osjetljivu kožu obvezno treba zaštititi kvalitetnim balzamima, ali dubinska hidratacija najbolji je boost ljepote i zdravlja, posebice ako više nismo u dvadesetima.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

IMG 20200723 203006 808 665x665 1

Jer, mladim i punim usnama za njegu je možda dovoljan dobar stick, no s godinama mladolikost postaje sve teže održavati. Osim što je koža na usnama tanja, neprestano je izložena slini koja dodatno isušuje, a na nju jednako štetno utječu hladnoća i vrućina…

I sama struktura čini ih podložnijima starenju od ostatka kože. Vanjski zaštitni sloj iznimno je tanak, a na tom području nema ni lojnih i znojnih žlijezda, prirodnih podmazivača koji štite i njeguju kožu.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

Zato su baza njihovog izgleda dubinska hidratacija i regeneracija, za koju u Poliklinici Sara koriste filere. Oni zaglađuju i popunjavaju bore, a baza im je hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u našem organizmu – uz kolagen i ostale aktivne tvari koje održavaju kožu mladolikom. Njezina je uloga zadržavanje vode, sprječavanje isušivanja te pružanje volumen i pospješivanje zacjeljivanja. Nažalost, tijekom godina razina hijaluronske kiseline opada, a koža postaje opuštena, dehidrirana i gubi punoću i elastičnost, a počinju se primjećivati i prve bore…

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

„Hijaluronski dermalni fileri pomažu koži vratiti elastičnost, vlagu i volumen te popuniti bore, a koža je vidno revitalizirana pa samim tim i mnogo ljepša. Proces ubrizgavanja traje kratko, rezultati su odmah vidljivi, važno je samo odabrati stručnjaka koji ima vrhunski osjećaj za estetiku i dovoljno znanja i iskustva u aplikaciji dermalnih punjača“, zaključuje dr. Sandra Kovačević iz Poliklinike Sara.

KOREKCIJA USANA IZ PRVE RUKE POGLEDAJTE OVE SJAJNE REZULTATE

Oporavak kod većine klijenata nije potreban, a nakon otprilike 7 do 14 dana rezultat u potpunosti dolazi do izražaja – jer je potrebno neko vrijeme za preraspodjelu filera u koži.

AUGMENTACIJA USANA, HIJALURONSKI FILERI, MR. SC. SANDRA KOVAČEVIĆ, POLIKLINIKA SARA

AKCIJE U PRIPREMI!