story.hr

KOJU KOZMETIKU KORISTE STRUČNJACI: Beauty ekspertici ne trebaju ni puder ni BB kreme, otkrila nam je svoju tajnu

Kako usporava prirodni proces gubitka tonusa, sjaja i svježine kože, kao i spuštanje kontura lica otkrila nam je Sandra Kovačević, spec. ginekologije i opstetricije i ekspertica za neinvazivnu estetsku medicine iz Poliklinike Sara.

Vrijeme piše svoje priče na licu svakog od nas i to je neminovno. Starenje je prirodan proces i donosi sa sobom puno pozitivnih saznanja, opušteni stav prema životu i umijeće življenja.

Kako okolina nameće standarde ljepote suočavamo se se izazovom usporavanja starenja. Ne možemo ga zaustaviti, ali možemo ublažiti njegove znakove. Ono što stalno naglašavam svojim pacijenticama i klijenticama je da ih, u tom procesu ne trebaju voditi trendovi i natjecanja s mladošću, nego želja za dobrim osjećajem u vlastitoj koži, za životom u najboljoj verziji za dob u kojoj smo, a ne težnja da izgledamo kao mlade djevojke. Često mi postavljaju pitanje što ja radim na svom licu i kako usporavam prirodni proces gubitka tonusa, sjaja i svježine kože, kao i spuštanje kontura lica. Ono što je najvažnije svakako je dnevna rutina, od jutra do večeri, jer je koža jedno veliko zlopamtilo ukoliko ju zanemarite.

Beauty rutina

Moj favorit je svakako kozmetika holivudskog maga Dr.Obagija čiju paletu proizvoda vjerno koristim. Svako jutro koristim Exfoliating Cleanser koji uklanja mrtve stanice kože, potiče kemijsko ljuštenje i održava pore čistima bez ostavljanja osjećaja suhoće kože koji mi je smetao kod čistača koje sam ranije koristila. Jednom do dva puta tjedno u jutarnji protokol uključujem Exfoliating polish, peeling nježno zelene boje koji sadrži ultra fine kristale magnezija i djeluje poput kućne mikrodermoabrazije. Poslije njega koža je sjajna, glatka i ujednačena, te pripremljena za Daily Power defense serum koji jača zaštitnu barijeru kože, te je istovremeno je brani od stresnih faktora iz okoliša i prijevremenih znakova starenja.

Anti-ageing tajna

Ne koristim tekuće pudere, ni BB kreme, jer poslije ovakvog protokola zaista nemam potrebe. Obožavam sjajila i shimmere, te sjenila za oči i eyeliner koje stavljam prigodno za evente i proslave. Ono što nikada ne propuštam je čišćenje lica prije spavanja, bez obzira što ne koristim šminku, te nanošenje Growth Factor Seruma jako ugodne teksture koji sadrži kombinaciju biljnih i enzimskih izoliranih faktora rasta koji pomažu smanjenju pojave sitnih linija i bora, poboljšanju čvrstoće i elastičnosti kože i glow izgledu lica cjelokupno.

Omiljeni tretmani

Definitivno obožavam Prophilo, snažan biostimulator koji potiče proizvodnju vlastitog kolagena i elastina u koži uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline, a bez dodavanja neprirodnog volumena u području aplikacije. Ima učinak kombinacije hijaluronskog filera ( uklanjaju bore i vraćaju volumen), skin boostera (poboljšavaju strukturu kože i dubinski je hidriraju) i mezoterapijskog koktela (osvježavaju kožu i djeluju na specifičnu problematiku). Tretman Profhilom istovremeno briše umoran izgled lica, nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost. Koristim ga godinama i on je u velikoj mjeri zaslužan za izgled mog lica za koji me uvijek pitate.

Prava njega u pravo vrijeme

Prije evenata svakako napravim Red Carpet Peeling koji rade i holivudske zvijezde prije dodjele Oskara kod Dr Obagija koji je osmislio ovaj protokol. Koža je odmah nakon tretmana blistava i sjajna. Zaista volim ovaj protokol!

Prije i nakon ljeta svakako si napravim tretman sa skinboosterima i kolagenom. Dobivene rezultate produžavam sa svojom ustaljenom jutarnjom i večernjom rutinom.

AKCIJE U PRIPREMI!