KOJI SU DERMALNI FILERI NAJBOLJI? HRVATSKI ESTETIČARI OTKRIVAJU SVOJE ADUTE

ESTETICA.hr

KOJI SU DERMALNI FILERI NAJBOLJI? HRVATSKI ESTETIČARI OTKRIVAJU SVOJE ADUTE

Kad donese odluku da želi pomladiti lice na kojem je gravitacija ostavila trag, u Google tražilicu većina će žena utipkati riječ – filer. Premda kod nekih osoba ovaj preparat izazove dvojbu, oni upućeni u postupke suvremene estetske medicine znaju da za to danas zaista nema razloga. Dobar estetski liječnik neće vam „prenapuniti lice“ već će stručno utvrđenom dozom na njemu postići jednu novu (vizualnu) senzualnost, koju je velik broj žena smatrao – nepovratno izgubljenom.

U korist filera govore još neke stavke: biološki su razgradivi, primjena je jednostavna, a postupak boli minimalno – ili ne boli uopće.

Najbolji brendovi obično imaju čitav spektar filera različitih gustoća, koncentracije hijalurona i veličina molekula – koje će liječnik primijeniti u skladu s tim što želi postići. No, koji je brand najbolji za vas, koji filer odabrati za specifičan tretman – hidratiziranje usana, ublažavanje nazolabijalnih bora, uljepšavanje nosa, poboljšanje kvalitete kože ili uklanjanje podočnjaka? To bi trebao znati – vaš estetičar. 

Kod filera je najvažnije – tko ga aplicira

Koji, naravno, mora biti vrhunski stručnjak, isto kao što i filer mora biti – vrhunskog brenda. U posljednjih nekoliko godina zlatni su standard hijaluronski fileri, posebice kad je riječ o popunjavanju bora i hidrataciji lica, tj. popravljanju njegove teksture. No, filerima se lice može i remodelirati…

Kako i za što koriste filere te s kojim brendovima rade, pitali smo neke od naših najpoznatijih liječnika koji se bave estetikom.

Najbolja verzija sebe

Dr. Sandra Kovačević

KOJI SU DERMALNI FILERI NAJBOLJI HRVATSKI ESTETICARI OTKRIVAJU SVOJE ADUTE

Oko

Liječnica iz Poliklinike Sara koristi filere Restylane, Juvederm i Neauvia. Premda, tvrdi, sva tri brenda imaju odličan portfolio proizvoda, ipak je kao najdraži izdvojila Restylane – jer ima najširi spektar i pokriva potrebe svih tipova kože.

„Restylane koristim za podočnjake, onaj klasični, prvi preparat na tržištu, ali i nove verzije kao što je Restylane Refyne i čak i skinbooster Restylane Vital. Za oblikovanje gornjeg dijela lica koristim Restylane Volyme i Neauvia Intense  LV“, kaže doktorica Kovačević, koja za modeliranje linije čeljusti koristi Juvederm Volux. Premda je, priznaje, ugodno iznenađena i  dobrim rezultatima Neauvia Intense LV. Za usne pak koristi Restylane Kysse te Neauviju.

LINE C   A   1   LINEA FILLER WOMAN 665x444 1

 

„Klijentice neki put favoriziraju određene brendove pa njihovu želju poštujem, no samo ako smatram da ćemo – s obzirom na stanje kontura lica i kvalitetu kože – dobiti dobre rezultate. Neprovjerene brendove ne koristim, niti ih uzimam na probu“, iskrena je liječnica iz Poliklinike Sara, kojoj je najvažnije postići i uskladiti zadovoljstvo klijentica, prirodan izgled i brigu o zdravlju.

Usne Profimedia 0491225905 768x511 1

 

„Filere promatram kao sredstvo kojim se korigiraju blage nesavršenosti, vraća i održava pomlađeni izgled te otkriva najbolja verzija sebe. Smatram da će svaki kvalitetni filer dati dobre rezultate ako liječnik poznaje anatomiju i fiziologiju lica, poštuje (realna) očekivanja klijentica, ima siguran način aplikacije i osjećaj za estetiku i proporcije“, sažela je svoja razmišljanja o dermalnim punjačima.

AKCIJE U PRIPREMI!