story.hr

IZDAJNIČKI OTKRIVAJU VAŠU DOB: Kako uspješno pomladiti vrat i dekolte

O najučinkovitijim anti-ageing tretmanima govori Sandra Kovačević, spec. ginekologije i opstetricije i ekspertica za neinvazivnu estetsku medicine iz Poliklinike Sara

Ono što prvo primjetimo na osobi kada ju vidimo je njeno liceZaglađeno lice, odsutnost bora i pigmentacija stvara dojam mladolikosti.Fokusiranom promatraču ipak neće promaknuti detalji na osnovu kojih može pogoditi vašu dob, pa čak i kod savršeno tretiranih lica. Malo niži pogled od lica već može ‘izdajnički’ otkriti dob. Vrat i dekolte su zone koje su pokrivene kožom tanjom od lica i do dva puta.

U ovoj regiji koža ima manje lojnih žlijezda, te je kao takva slabije zaštićena od vanjskih utjecaja. Prvo se pojavljuju tanke plitke horizontalne bore koje vremenom postaju sve dublje, a zbog slabljenja mišića nastaju i vertikalne bore od uha do dekoltea. Jačem stvaranju takvih bora doprinosi i navika spavanja na trbuhu i pretežno na jednoj strani.

Zena

Nerijetko u društvu, kada primjetite lijepo lice kojem ne možete odrediti dob, pažnju usmjeravate još i na – ruke. Slavna Madonna, svjesna te činjenice rukavice ne skida još od 2007. godine. Zbog intenzivnog vježbanja i do četiri sata dnevno njene ruke pune su istaknutih vena uslijed pretjeranog naprezanja koje povećava dotok krvi u ruke.

Što možemo učiniti da nas vrat, ruke i dekolte ne izdaju?

Već nakon 40-te godine sve su primjetnije promjene u tim regijama,a njihov opseg i dubina ovise o životnom stilu, te o do tada primjenjivanim preventivnim mjerama. Od velike je važnosti da, od mladih dana, prije i nakon izlaska na otvoreno, pranja ruku, te poslije bilo kakvog posla obavezno nanesete hidratantnu kremu za ruke sa SPF faktorom. Mnoge žene zaborave, kada nanose kremu, serume, peeling, pa i kada čiste kožu lica uključiti i vrat i dekolte. Ta ‘zaboravljivost’ naplaćuje svoj danak.

Učinkoviti tretmani

Neinvazivna estetika ima više načina kojima možemo poboljšati stanje kože u ovim regijama.

Ukoliko su promjene blaže biti će dostatno aplicirati skinboostere, koji sadrže neumreženi hijaluron tri do pet puta u razmacima od mjesec dana. PRP, odnosno trombocitima obogaćena krvna plazma, hijaluronska kiselina, faktori rasta, vitamini, peptidi i antioksidansi direktno aplicirani u dublje slojeve kože, trenutno potiču intenzivnu regeneraciju. Dermapen stvara mikrotraume tretirane kože i na taj način ju stimulira na samoobnovu. U kombinaciji sa aktivnim sastojcima poput peptida kolagena, aminokiselina, hijalurona, vitamina i minerala koža dobiva bolju teksturu, pliće bore se zaglađuju i diskoloracije se manje uočavaju.

Zena 1

Odlične rezultate možemo postići sa biostimulatorima koji sadrže polilaktičnu kiselinu ili kalcijhidroksiapatit koji svojim djelovanjem potiču kolagenezu,te koži dodaju izgubljeni volumen i time zaglađuju njenu površinu. S obzirom da se na tim područjima uz namreškanost razvijaju i hiperpigmentacije, kemijski peelinzi uključeni u protokol svakako su odličan odabir u rješavanju ovakvih problema.

Elegantan vrat

Okomite bore na vratu za koje se nerijetko kaže da su jake žile, zapravo su slobodni krajevi mišića platizme koji se proteže od čeljusti do ključne kosti. U mladosti je taj mišić zategnut i elastičan i vrat, pa i kontura čeljusti lijepo izgleda. Kako starimo ovaj mišić slabi čime se narušavaju konture vrata, koža postaje mlohavija i naborana.

Koza Vrata

Zahvat popularno nazvan Nefertiti lift, po najpoznatijoj egipatskoj kraljici Nefertiti čija se bista sa uzdignutom glavom i savršenim vratom čuva u berlinskom Novom muzeju, predstavlja tretiranje bora na vratu sa Botox-om odnosno apliciranje Botoxa u platizmu. S ovim zahvatom se inaktiviraju sva mišićna vlakna koja povlače usta i vrat prema dolje te se zapravo dopušta mišićima podizačima da rade bez suprotstavljanja. Osim u liniju čeljusti, botoks se može ubrizgati i u središnje trake platizme koje se protežu ispod brade te u one sa strana vrata. Nakon tog zahvata vrat izgleda glađi a linija čeljusti postaje diskretno definiranija. Učinak bi trebao trajati šest do 12 mjeseci, što je individualno.

AKCIJE U PRIPREMI!