poliklinika-sara-njezina-ordinacija-postaje-omiljena-anti-age-destinacija-zagrepcanki

ESTETICA.hr 

ESTETSKA DERMATOLOGIJA NOVOSTI NJEZINA ORDINACIJA POSTAJE OMILJENA ANTI-AGE DESTINACIJA ZAGREPČANKI

Popunjavanje usana s iznimno prirodnim efektom, senzacionalni rezultati definiranja čeljusti, uklanjanje podočnjaka neinvazivnim putem – hijaluronskim se filerima danas postižu nevjerojatne transformacije. A kad su u pitanju izvanredni rezultati, jedna se zagrebačka liječnica ističe kao top ime posljednjih godina. Mr. sc. Sandra Kovačević, osnivačica i vlasnica Poliklinike Sara godinama ulaže izniman trud u usavršavanje i edukacije – a plodove tog predanog rada uživaju prvenstveno njene vjerne klijentice. U moru „Photoshop lica“, koja sva pomalo nalikuju jedno na drugo, ova se anti-age stručnjakinja drži druge devize: „najljepši rezultati su oni koji izgledaju potpuno prirodno“.

poliklinika-sara-njezina-ordinacija-postaje-omiljena-anti-age-destinacija-zagrepcanki2
Mr. sc. Sandra Kovačević

U Poliklinici Sara tako se gotovo uvijek može vidjeti puna čekaonica, a klijentice joj većinom dolaze preko preporuke zadovoljnih prijateljica – te zbog iznimnih transformacija koje redovno objavljuje na Instagram profilu Poliklinike. Ovu smo vrhunsku anti-age liječnicu pozvali na intervju i upitali je sva ona pitanja koja redovno dobivamo u inbox od naših čitateljica – a što nam je odgovorila? Saznajte detalje.

Nakon godišnjeg – brza obnova kože

Prije svega, s obzirom na to da sezona godišnjih odmora lagano dolazi kraju, mnoge dame interesiraju tretmani koji će u što kraćem roku pomoći s regeneracijom kože. Jedan od najboljih tretmana koji možete priuštiti svom licu nakon povratka s godišnjeg odmora je Skinbooster – no kada očekivati rezultate – upitali smo našu sugovornicu. Na koliko SkinBooster tretmana bismo trebali otići nakon mora kako bi se koža regenerirala i hidratizirala? Skinboosteri su dobra priprema kože za sunce, a isto tako i terapija  nakon ljetnih vrućina, mora, izlaganja suncu, vjetru i drugim vanjskim utjecajima. Premda se rezultati vide već nakon prvog postupka, savjetuje se ponavljanje kroz 3 – 4 tjedna, a potom svakih 4 – 6 mjeseci, ovisno o stanju kože i problematici koju rješavamo.

Sve tajne usana s potpuno prirodnim efektom

Mogu li se usne hidratizirati filerima bez dodavanja volumena? Naravno! Obično nakon prve aplikacije hijaluronskog filera i dobivamo hidratizirajući učinak u smislu zaglađivanja borica na usnama i diskretnog konturiranja. Tek sljedećim aplikacijama u kraćim razmacima dobivamo pomake u volumenu.

Mogu li se usne proširiti, a da im se ne povećava volumen?

Ako se radi o usnicama koje su starenjem izgubile volumen dodavanjem filera vraćamo ih u vrijeme njihove pune ljepote. Tanke usnice ne možemo tretirati na taj način, jer one prirodno nemaju kapacitet za proširenje. Često navodim pacijenticama ilustrativnu usporedbu s vrećicama kapaciteta jedne i pet kila. Jedna kila će malu vrećicu napuniti, dok će velika ostati poluprazna. Tako je i s usnicama. Jedan mililitar filera neke usne će bitno voluminizirati, a neke samo blago hidratizirati.

Koje je pravilo – koja usnica mora biti veća, gornja ili donja?

Po tzv. teoriji zlatnog reza, koja datira iz antičkog doba, a koje su se držali  mnogi matematičari i renesansni umjetnici, te danas vrsni estetičari, omjer gornje i donje usne bi trebao biti 1:1,6. Naravno da treba gledati i druge parametre na licu, te modifikacijom zlatnog reza pronaći najbolji omjer koji neće ugroziti prirodan izgled.

https://www.instagram.com/p/CSOOrSiMEQj

Mogu li se podići kutovi očiju popunjavanjem sljepoočnica filerima?

Vanjski rub obrva i čela, posebice područje sljepoočnica pogođeno je smanjenjem volumena, što za posljedicu ima gubitak prirodne napetosti u gornjoj regiji lica.  Tehnike popunjavanja temporalne regije mogu djelovati i na vanjski rub obrve i malo je podignuti, te blago podići vjeđe, ali se filerima u ovoj regiji ne može nadomjestiti blefaroplastika. Dodatak filera u području lateralnog ruba obrve, odnosno ispod, može dodatno “popraviti” vjeđu i odgoditi operativni zahvat.

Koliko traju rezultati korigiranja podočnjaka filerima?

Trajnost filera ovisi o stanju kože i vrsti podočnjaka. Prosječna trajnost filera je oko godinu do čak i dvije godine, kada bi bilo potrebno ponoviti tretman.

https://www.instagram.com/p/CRMWD6XM9km

https://www.instagram.com/p/CP41M1qL04T/?utm_source=ig_embed

Zašto s godinama „nestaje“ brada?

Starenjem dolazi do promjena u strukturi mekih tkiva i kostiju, a ponavljajući izrazi lica, okoliš i genetika uvelike doprinose tim promjenama. Mnogi ljudi počinju gubiti definiciju oko brade, vrata i područja čeljusti, često pritom mijenjajući oblik lica. Filerima, tzv. tekućim implantatima uspješno korigiramo takve promjene, definirajući liniju čeljusti i dodajući volumen bradi.

https://www.instagram.com/p/CSuDlk3sKyx/

Za ublažavanje proširenih pora na licu najbolje rezultate nam daje SkinBooster, kemijski piling ili nešto treće?

Mezoterapijski aplicirani kokteli hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidansa podižu kvalitetu i tonus kože te povećavaju njezinu elastičnost i obnavljaju tkivo, a to svakako djeluje na izgled pora koje se sužavaju i postaju manje vidljive. Microneedling s fizičkim mikrooštećenjima djeluje na poticanje prirodnog kolagena, regenerira i pomlađuje – te je moj apsolutni favorit u tretmanu proširenih pora. Vrijedi svakako spomenuti i kemijski piling, koji rastapa mrtve stanice i smanjuje njihovo taloženje u porama, čime dolazi do bitnog sužavanja pora.

Red Carpet Pilling 4 665x665 1

Najvažniji je, naravno – individualni pristup, personalizirani odabir metoda te njihovih kombinacija.

Za kraj – favoriti liječnice Koju regiju na licu najviše volite raditi?

Najdraži mi je tzv. full face approach, pomlađivanje cijelog lica koje daje najbolje i najprirodnije rezultate. Svako lice je novi jedinstveni izazov kojem pristupam velikim entuzijazmom i željom da od svakog učinim njegovu najbolju verziju.

https://www.instagram.com/p/CRGWyWlsQ_F/

Koji su vaši omiljeni estetski tretmani? Osim tretmana hijaluronskim filerima, oduševljavaju me tretmani aplikacije kolagena – koji predstavljaju novost u anti-age medicini baziranu na principu popravljanja kvalitete kože te poticanju stvaranja vlastitog kolagena i elastina.

https://www.instagram.com/p/CIbhdZ5pawl

Kombinacijom s filerima dobivamo sjajne rezultate zategnute i hidratizirane kože te mladolikost čitavog lica.

AKCIJE U PRIPREMI!