ESTETICA.hr

DOKTORICA KOJU STE PROGLASILI NAJBOLJOM ZA POVEĆANJE USANA – VODIMO VAS NA NOVU ADRESU!

Jedna od najčešće citiranih izreka na svijetu, ona da je ljepota u oku promatrača, postaje iznimno važna kada govorimo o estetskim tretmanima i odabiru stručnjaka kojemu ćemo doslovce povjeriti vlastitu kožu. Educiranost, stručnost, iskustvo, besprijekorni kriteriji ljepote, ljubaznost i susretljivost, psihološki savjeti… Sve to želimo pronaći u jednoj jedinoj osobi. Težak zadatak, zar ne? Ipak, mi smo uspjeli! Iako po struci ginekologinja, mr. sc. Sandra Kovačević, osnivačica i vlasnica Poliklinike Sara, ističe se kao jedno od najpoznatijih imena u području anti-age medicine u Zagrebu. S diplomom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i specijalizacijom u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb, stekla je bogato radno iskustvo u različitim medicinskim ustanovama. Njen magisterij na temu Procjena prokrvljenosti žutog tijela u postupku IVF s pomoću obojenog i pulzirajućeg ultrazvuka svjedoči o njenom stručnom znanju i interesu za reproduktivnu medicinu. No, ono po čemu je posebno prepoznatljiva je pristup estetskoj medicini.

IMG 2325

Umjesto da slijedi trendove i stvara “Photoshop lica”, mr. sc. Sandra Kovačević se fokusira na postizanje prirodnih rezultata. Njena filozofija je da su najljepši rezultati oni koji izgledaju potpuno prirodno. Upravo zato njezina stručnost i izvanredni rezultati privlače mnoge klijentice u Polikliniku Sara. Čekaonica je gotovo uvijek puna, a većina klijentica dolazi preporukom zadovoljnih prijateljica. Mr. sc. Kovačević redovno objavljuje iznimne transformacije na Instagram profilu poliklinike, što dodatno potvrđuje njenu reputaciju. Preseljenje poliklinike na novu adresu, u Ulicu kneza Ljudevita Posavskog 36B, bio nam je izvrstan povod za razgovor s mr. sc. Kovačević kako bismo saznali više o njenom radu i odgovorili na pitanja čitateljica. Saznajte detalje o njenom pristupu anti-age medicini i otkrijte zašto je postala jedno od najtraženijih imena u Zagrebu.

IMG 2539 1024x683 1

Slovite kao jedna od najboljih estetskih liječnica u metropoli, posebno kad su u pitanju tretmani hijaluronskim filerima. Znamo da ste po specijalizaciji ginekologinja – a kako je počeo vaš put u svijet estetike, kako ste se odlučili usavršiti u apliciranju filera.

– Ginekologija je moja ljubav iz studentskih dana i zaista sam se našla u njoj. Kako je moja profesionalna komunikacija uvijek bila isključivo sa ženama, stvorila se potreba da, osim o zdravlju, brinem i o ljepoti. Prije dvadesetak godina neinvazivna estetska medicina bila je u Hrvatskoj na počecima i mene je, kao ženu prvenstveno, zanimalo što možemo učiniti da održimo mladolik izgled. Nakon puno proučavanja odlučila sam pokušati.

Nailazila sam na negodovanje i čuđenje okoline jer to nije bilo vezano uz moju specijalizaciju, ali sam ustrajala u tome da želim naučiti sve što bi mi koristilo da svojim pacijenticama pružim kompletnu uslugu – zdravlje i ljepotu. Prošla sam niz edukacija u zemlji i inozemstvu, ponovno učila anatomiju glave i vjerovala da ja to mogu. Uspjela sam spojiti dvije samo naoko nespojive struke i razmišljati izvan okvira. Hormoni, ljepota, starenje i žensko zdravlje usko su povezani i multidisciplinarnim pristupom dolazimo do najprirodnijih rezultata. Da, ginekologija i estetika se vole, u mojoj glavi su savršena kombinacija!

IMG 3356

Vaše vjerne pacijentice adresu poliklinike znaju napamet, no za one koje još nisu zavirile u predivan interijer nove poliklinike – otkrijte nam otkud je potekla inspiracija za uređenje? Odražava li se vaša ljubav prema estetici i na ostale segmente života poput okoline u kojoj radite?

– Ideja, a kasnije i realizacija poliklinike na novoj lokaciji, došla je nakon opreznog, pomalo skromnog početka na staroj adresi. Iz manjeg prostora, dizajniranog u sivo-srebrnim tonovima, prešli smo u veći, topli zlatno-bež prostor za čije uređenje me vodila ideja udobnosti dnevnog boravka, mjesta gdje će se pacijenti i klijenti osjećati kao kod kuće. Veliki sam estet i ljubitelj prostornog uređenja i zaista uživam u tom procesu! Toliko volim stvaranje ljepote prostora da me uhvati svojevrsna tuga kada nešto završim. Estetika je dio mog života u svakom segmentu, volim lijepo i volim otkrivati ljepotu tamo gdje drugi misle da je nema. A ima je, okruženi smo ljepotom u svakom smislu, potrebno ju je samo istinski vidjeti i prepoznati.

Očekuju li pacijentice i neki noviteti po pitanju ponude na novoj adresi?

– Naravno! Osim naše već poznate ponude pomlađivanja lica filerima i botoksom, u ponudi imamo medicinsku kozmetologiju u kojoj kombiniramo klasične metode poput ultrazvuka, dijamantne mikrodermoabrazije, abrazije pijeskom, hidrodermoabrazije, kemijskog peelinga i Dermapena s injekcijskim tretmanima kolagenom, egzosomima, peptidima i vitaminskim koktelima. U ponudi imamo pakete s kombinacijama kozmetičkih i injekcijskih tretmana prilagođenih potrebama klijenata. Uveli smo i vaginalnu rejuvenaciju filerima prilagođenim tom području. Osim lica, imamo tretmane za tijelo poput injekcijske lipolize, Profhilo za tijelo, mezoterapije za otapanje celulita i učvršćivanje kože te terapiju hiperhidroze.

S godinama ste se profilirali kao vrhunska stručnjakinja za povećanje usana, a Instagram profil vaše poliklinike prepun je transformacija usana zadovoljnih pacijentica – jeste li očekivali ovakav uspjeh?

– Iskreno, nisam! Usne su moja velika strast i zaista sam posvetila puno truda i vremena kako bih usavršila tehniku aplikacije. Nakon godina upoznavanja raznih tehnika stvorila sam svoju #tristeplips metodu kojom se kombinacija raznih načina aplikacije prilagođava svakim usnicama posebno. Usne su jedinstvene poput otiska prsta i tako im treba i pristupati. Zaista volim ovaj posao, uživam u svakoj aplikaciji i ispunjava me srećom kada vidim osmijeh na licu klijentice kada se pogleda u ogledalo s glam verzijom svojim usnica!

Estetska medicina sve je samo ne statično polje – novitetima svjedočimo gotovo svakodnevno. Mijenjaju se tehnike, pristupi, korišteni preparati, pa čak i stilovi. Kakvi su sada trendovi u povećanju usana? Njeguju li vaše pacijentice pristup “manje je više” ili vole da se rezultat “vidi s pet metara”?

– Svaki estetičar ima svoju klijentelu. Mene, kao zagovornicu prirodnog izgleda, odabiru uglavnom žene koje žele upravo takve korekcije. Kako trendovi pokazuju, dolazi naše vrijeme! Nisu u trendu prepunjene usne koje daju licu umjetan izgled, nego osvježene, korigirane asimetrije i prilagođene licu. Manje je više svakako je želja većine mojih pacijentica i to me veseli. To ne znači da ne volim pune usne, volim ih, ali na onim usnicama koje volumen mogu primiti bez migracije u nadusnicu i koje se uklapaju u lice s obzirom na veličinu razmaka između nosa i gornje usne, te donje usne i dužine brade.

IMG 2323

Russian lips – da ili ne? Znamo da ova tehnika nosi i neke kontroverze jer povećava mogućnost migracije filera u nadusnicu. Kakva su vaša iskustva?

– Ne volim ruske usnice. Kada mi netko dođe sa željom za takvim usnama, prvo što pitam je “jeste li vidjeli uživo takve usne”? Instagram i ostale platforme popularizirale su takve usnice primjenom filtera i fotoshopa, pa je kod odabira tehnike važno zna li osoba kako one izgledaju u stvarnosti. Ova tehnika nije izvediva kod svih tipova usnica, za nju je potreban prostor između gornje usnice i nosa, puniji prirodni volumen usnica i da nisu nikada rađene.

Usnice koje imaju filer u sebi ne mogu se definirati na način kakav traži ruska metoda jer je rub već deblji i ne može se “izvrnuti” s potrebnom oštrinom. Migracija je u ovoj metodi vrlo česta te nerijetko topim ovakve usnice rađene kod drugih injektora nakon čega radimo usnice ponovno. S obzirom na to da sam pobornica prirodnih korekcija, zaista bih voljela da klijentice osvijeste kako ruska metoda nije trend kojem bi trebalo naginjati, jer u konačnici rezultati nikada ne izgledaju prirodno.

IMG 2324 1024x683 1

Kad je u pitanju pomlađivanje lica, često možemo čuti kako popunjavanje usana, ako ga ne prati pomlađivanje ostatka lica i regeneracija kože, može čak postarati izgled lica. Savjetujete li pacijenticama full-face approach nakon 40-e?

– Ja sam uvijek za razmotriti full-face pristup. Usne moraju biti prilagođene licu i njegovim proporcijama. Nakon 40-e svakako preporučujem da usne ne budu jedini zahvat, ako dolazi do spuštanja lica ili koža izgleda sivo. I kod mladih djevojaka je ponekad potrebno iskorigirati bradu, jer se pune usne i mala brada ne vole. Na konzultacijama prije aplikacije razmatramo izgled cijelog lica, u cilju postizanja prirodnog, svježeg izgleda koji ne izgleda “napravljeno”.

IMG 2542

Ove ste godine osvojili i nagradu prema glasovima naših čitatelja za najboljeg liječnika za povećanje usana filerima. Je li vas to priznanje iznenadilo, daje li vam posebnu motivaciju – znajući da dolazi upravo od pacijenata?

– Kada sam čula svoje ime na proglašenju za kategoriju najboljeg oblikovanja usana hijaluronskim filerima zaista sam se iznenadila! Nema većeg zadovoljstva od priznanja koje daju upravo oni koji su fokus mog rada, moja inspiracija i golema motivacija! Još jednom bih iskoristila priliku zahvaliti svima koji su izdvojili vrijeme kako bi mi poklonili svoj glas i ohrabrili me da i dalje radim ono što najviše volim!

 

Izvor: ESTETICA.hr https://estetica.hr/doktorica-koju-ste-proglasili-najboljom-za-povecanje-usana-vodimo-vas-na-novu-adresu/

AKCIJE U PRIPREMI!